De kleine dingen die je leven makkelijker maken

Pro Breeze 12 L/Dag Luchtontvochtiger: Vochtige dagen voorbij

Bijgewerkt:

Leestijd:

9 minuten

Belangrijkste kenmerken

 • Capaciteit: De luchtontvochtiger heeft een capaciteit van 12 liter per dag.
 • Dekkingsgebied: De luchtontvochtiger kan een gebied tot 120m³ (~20 m²) bestrijken.
 • Compact formaat: De luchtontvochtiger heeft een compact formaat waardoor hij gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatst kan worden.
 • Tankinhoud: De luchtontvochtiger heeft een tankinhoud van 1,8 liter.
 • Continue afvoer: De luchtontvochtiger heeft een optie voor continue afvoer.
 • Modi: De luchtontvochtiger heeft 3 modi: normaal, slaap en opslag.
 • Vochtigheidssensor: De luchtontvochtiger heeft een automatische vochtigheidssensor die helpt het gewenste vochtigheidsniveau te handhaven.
 • Display: De luchtontvochtiger heeft een display dat het doel vochtigheidspercentage, ventilatorsnelheid, modus/kinderslot en aan/uit knop toont.
 • Stille werking: De luchtontvochtiger heeft een stille werking met een geluidsniveau van 40 dB.
 • Timer: De luchtontvochtiger heeft een 24-uurs timer.

Mijn natte nachtmerrie wordt een droge opluchting

Het begon onschuldig. Een paar regenachtige dagen, zoals vaker in de lente. Maar toen kwam de regen plotseling met meedogenloze kracht naar beneden. Dag en nacht werd het dak van mijn kelderflat bekogeld. Al snel stond het water in de scheuren van de oude bakstenen muren. De vochtigheid kroop onverbiddelijk langs de muren omhoog.

Ondraaglijke vochtigheid van 96% bevordert schimmelgroei

Ik opende de ramen, verluchtte de boel als een gek, maar het hielp niet. De vochtigheid bleef. Schimmel dreigde zich te verspreiden. Mijn zenuwen stonden op scherp. Buiten miezerde en miezerde het constant bij een luchtvochtigheid van 96%. Binnen rook het muf.

Uit wanhoop koop ik een goedkope luchtontvochtiger

In wanhoop greep ik naar de luchtontvochtiger. Voor iets minder dan 140 euro. Niet bepaald een koopje. Maar er moest een einde komen aan mijn natte nachtmerrie!

Stille en effectieve vochtafvoer

Ik zette het compacte apparaat in de hoek van de woonkamer. Het zoemde zachtjes. Het geluidsniveau was absoluut draaglijk. Geen vervelend gebrom. Ik sloot de afvoerslang aan en leidde het condenswater naar een 20-liter opvangbak. De kleine tank bevatte slechts 2 liter. Daarmee zou ik niet ver zijn gekomen.

Snelle ontvochtiging brengt droge verlichting

Al na een paar uur ontsnapten er liters water uit het apparaat. De lucht werd merkbaar droger. Na 24 uur zat er meer dan 3 liter vloeistof in het reservoir. De luchtvochtigheid daalde tot een gematigd niveau. Mijn natte nachtmerrie was voorbij!

Een balans vinden in de luchtvochtigheid binnenshuis

In het begin moest de luchtontvochtiger op volle toeren draaien. Maar na verloop van tijd kwam er een balans. De luchtvochtigheid in mijn flat was nu comfortabel. Een smart home control zou natuurlijk de kroon op het werk zijn geweest. Maar daar was het apparaat te goedkoop voor.

Mijn held: een budget luchtontvochtiger redt mijn vochtige kelder

Voor de prijs, een geweldige prestatie! De luchtontvochtiger heeft mijn kelderwoning gered. Ik kan hem ten zeerste aanbevelen. Het was mijn droge opluchting!

Belangrijkste opmerkingen

 • 💼 De Pro Breeze luchtontvochtiger kan tot 12 liter water per dag verwijderen.
 • ⚙️ Het heeft drie bedrijfsmodi (auto, slaap, turbo) en twee snelheidsinstellingen voor de ventilator. Hij heeft ook een 24-uurs timer en een automatische modus met een vochtigheidssensor.
 • 🔒 De luchtontvochtiger heeft een kinderslot en een LED-kleurenring om de huidige vochtigheidsgraad aan te geven.
 • 💧 Hij wordt geleverd met een waterreservoir van 2 liter en een afvoerslang voor continu gebruik.
 • 📢 De Probreeze is stil, ongeveer 38-47 dB afhankelijk van de modus.
 • 🌙 In de slaapstand is de Probreeze slechts 38-39dB.
 • 💨 De uitlaat en inlaat van de Probreeze zitten aan weerszijden, dus blokkeer de uitlaat niet.
 • 👍 De Probreeze wordt aanbevolen voor slaapkamers vanwege het lagere geluidsniveau.

Voor- en nadelen

Wat ik goed vond

 • Verwijdert efficiënt tot 12 liter water per dag
 • Automatische vochtigheidssensor voor eenvoudige regeling
 • Stille werking met een geluidsniveau van minder dan 38 dB
 • Digitaal LED-display en 24-uurs timerfunctie voor gebruiksgemak
 • Groot waterreservoir van 2 liter met optie voor continue afvoer

Wat kan worden verbeterd

 • De positie van de stroomkabeluitgang zou beter ontworpen kunnen worden om obstructie te voorkomen
 • Het waterreservoir zou makkelijker schoon te maken kunnen zijn door de interne vorm

Snel oordeel

De Pro Breeze 12 L/Dag Luchtontvochtiger is een krachtige en efficiënte luchtontvochtiger met een aantal geweldige functies. De automatische vochtigheidssensor, stille werking en het grote waterreservoir maken het een handige keuze voor het verwijderen van overtollig vocht uit uw ruimte. Hoewel er enkele kleine verbeteringen mogelijk zijn, maakt deze luchtontvochtiger zijn beloften waar. Als je op zoek bent naar een effectieve en gebruiksvriendelijke oplossing voor vocht-, schimmel- en condensproblemen, dan kan ik de Pro Breeze 12 L/Dag Luchtontvochtiger van harte aanbevelen.

Unboxing – Wat zit erin?

Ik heb onlangs de Pro Breeze 12 L/Dag Luchtontvochtiger gekocht bij Amazon. Ik had een betrouwbare luchtontvochtiger nodig om de hoge luchtvochtigheid in mijn huis te bestrijden. Het apparaat arriveerde slechts drie dagen later bij mij thuis. De levering was ongelooflijk snel en efficiënt.

Toen ik de doos opende, vond ik de volgende items:

 • De Pro Breeze 12 L/Dag Luchtontvochtiger zelf.

De doos bevatte geen extra accessoires of onderdelen. Het bevatte alleen de luchtontvochtiger zelf.

Specificaties

 • Merk: Pro Breeze
 • Fabrikant: Pro Breeze
 • Afmetingen: 25,5 x 22 x 44,5 cm
 • Gewicht: 10 kilogram
 • Kleur: Wit
 • Modelnummer item: PB-18-UK

Functies – Wat ik vond

Efficiënte ontvochtiging

De Pro Breeze 12 L/Dag luchtontvochtiger is een krachtig apparaat dat efficiënt tot 12 liter water per dag kan verwijderen. Dit maakt het apparaat ideaal voor omgevingen met een hoge vochtigheidsgraad, zoals badkamers, garages en ruimtes die gevoelig zijn voor schimmel en condensatie. Dankzij het lage energieverbruik kan hij de lucht effectief ontvochtigen zonder je energierekening te verhogen.

Zorg voor goede ventilatie in de kamer wanneer u de luchtontvochtiger gebruikt voor optimale prestaties.

Automatische vochtigheidssensor

Deze luchtontvochtiger is uitgerust met een automatische vochtigheidssensor en meet de huidige vochtigheidsgraad in uw huis en geeft deze weer op het digitale LED display. U kunt eenvoudig het gewenste vochtigheidsniveau instellen binnen een bereik van 30-80% om een comfortabele en gezonde omgeving te behouden. Zodra het gewenste niveau is bereikt, schakelt de luchtontvochtiger automatisch uit om energie te besparen.

Stille werking

Deze compressor luchtontvochtiger werkt met een laag geluidsniveau van minder dan 38 dB, wat zorgt voor een stille omgeving voor activiteiten zoals werken, lezen of slapen. U kunt genieten van een rustige atmosfeer terwijl de Pro Breeze luchtontvochtiger hard werkt om de gewenste luchtvochtigheid in uw kamer te bereiken.

Digitaal LED Display en 24-uurs timer

De luchtontvochtiger heeft een digitaal LED display waarmee u het apparaat eenvoudig kunt programmeren met de 24-uurs timerfunctie. U kunt de luchtontvochtiger zo instellen dat deze op elk moment van de dag of nacht start of stopt, afhankelijk van uw behoeften. De gebruiksvriendelijke interface biedt controle over de drie bedrijfsmodi: automatisch, continu en slaapstand.

Gebruik de slaapstand tijdens het slapen gaan voor een rustige en comfortabele slaapomgeving.

Groot waterreservoir en continue afvoer

De Pro Breeze luchtontvochtiger heeft een groot waterreservoir van 2 liter, waardoor het tot 12 liter water per dag kan opvangen. Dit betekent dat u de luchtontvochtiger kunt laten werken zonder dat u het reservoir constant hoeft te legen. Bovendien wordt het apparaat geleverd met een slang voor continue afvoer, wat een handige oplossing is voor langdurig gebruik.

Plaats de luchtontvochtiger in de buurt van een geschikte afvoer of gebruik de optie voor continue afvoer voor een probleemloze werking.

Beoordeling

Ik heb onlangs de Pro Breeze 12 L/Dag Luchtontvochtiger gekocht en ik moet zeggen dat hij mijn verwachtingen heeft overtroffen. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om het in elke kamer te plaatsen en het verwijdert effectief tot 12 liter water per dag, waardoor het perfect is voor het verminderen van de luchtvochtigheid en het voorkomen van schimmel en condensatie. Ik heb het apparaat in mijn wasruimte gebruikt en het heeft een merkbaar verschil gemaakt in de droogtijd van mijn kleding.

Een van de opvallendste functies van deze luchtontvochtiger is de automatische vochtigheidssensor. Deze meet nauwkeurig de luchtvochtigheid in de kamer en stelt je in staat om de gewenste luchtvochtigheid in te stellen tussen 30-80%. Zodra het gewenste niveau is bereikt, schakelt de luchtontvochtiger automatisch uit om energie te besparen. Deze functie is ongelooflijk handig en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de kamer altijd optimaal is.

Qua geluid werkt deze luchtontvochtiger stil met een geluidsniveau van minder dan 38 dB. Ik heb kunnen slapen, werken en ontspannen zonder enige onderbreking. Het digitale LED display en de 24-uurs timerfunctie maken het ook makkelijk om de luchtontvochtiger te programmeren en te regelen volgens mijn voorkeuren.

Samengevat is de Pro Breeze 12 L/Dag Luchtontvochtiger een geweldige toevoeging aan mijn huis. Hij verwijdert effectief overtollig vocht, werkt stil en biedt handige functies zoals de automatische vochtigheidssensor en timerfunctie. Ik kan dit product van harte aanbevelen aan iedereen die een betrouwbare en efficiënte luchtontvochtiger nodig heeft. Meer informatie over het product vind je hier.

Beste combinatie

Als het gaat om het regelen van het klimaat in je huis, is investeren in de Pro Breeze 12 L/Dag Luchtontvochtiger een slimme keuze. Maar om de efficiëntie van dit apparaat te optimaliseren, raad ik je ten zeerste aan om het te combineren met de ThermoPro TP50 Digitale thermo-hygrometer.

De ThermoPro TP50 is een digitale thermometer en hygrometer die de temperatuur en luchtvochtigheid in je kamer nauwkeurig aangeeft. Dit apparaat helpt je niet alleen inzicht te krijgen in de huidige klimaatomstandigheden, maar geeft ook aan of deze geschikt zijn voor optimaal comfort.

Door de ThermoPro TP50 in combinatie met de Pro Breeze luchtontvochtiger te gebruiken, kunt u eenvoudig de effectiviteit van de luchtontvochtiger controleren. Dankzij het digitale display van de TP50 kunt u de luchtvochtigheid in real-time in de gaten houden. Op deze manier kunt u de instellingen van de luchtontvochtiger aanpassen om een gezonde en comfortabele omgeving te behouden.

Daarnaast heeft de ThermoPro TP50 een ingebouwde geheugenfunctie die de hoogste en laagste temperatuur en luchtvochtigheid meet. Deze functie is handig wanneer je de schommelingen in het klimaat van je kamer in de loop van de tijd wilt bijhouden.

Investeren in de ThermoPro TP50 samen met de Pro Breeze luchtontvochtiger zorgt ervoor dat je volledige controle hebt over je binnenklimaat. Als deze twee apparaten hand in hand gaan, kunt u gemakkelijk een vochtvrije, schimmelvrije en condensvrije ruimte handhaven.

Als je op zoek bent naar de beste combinatie voor een perfecte regeling van het binnenklimaat, dan zijn de Pro Breeze 12 L/Dag Luchtontvochtiger en de ThermoPro TP50 Digitale thermo-hygrometer het ideale duo.

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RECENTE BERICHTEN
 • Pro Breeze 12 L/Dag Luchtontvochtiger: Vochtige dagen voorbij

  Pro Breeze 12 L/Dag Luchtontvochtiger: Vochtige dagen voorbij

  Belangrijkste kenmerken Mijn natte nachtmerrie wordt een droge opluchting Het begon onschuldig. Een paar regenachtige dagen, zoals vaker in de lente. Maar toen kwam de regen plotseling met meedogenloze kracht naar beneden. Dag en nacht werd het dak van mijn kelderflat bekogeld. Al snel stond het water in de scheuren van de oude bakstenen muren.…

  Lees meer

 • iTouchless Vuilnisbak met sensor: Handenvrij afval

  iTouchless Vuilnisbak met sensor: Handenvrij afval

  Belangrijkste kenmerken Mijn levensveranderende iTouchless prullenbak Als drukke thuiskok ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn kookroutines te stroomlijnen. Ik wil gadgets die mijn leven makkelijker maken zonder afbreuk te doen aan stijl of prestaties. Daarom was ik zo enthousiast toen ik de iTouchless 49 liter sensorprullenbak ontdekte. Dit ingenieuze product heeft mijn…

  Lees meer

 • De’Longh Nespresso Citiz Capsulemachine: Kleine machine, grote smaak

  De’Longh Nespresso Citiz Capsulemachine: Kleine machine, grote smaak

  Belangrijkste kenmerken Het perfecte koffiegenot voor thuis Ik ben een groot koffieliefhebber en heb al veel verschillende koffiemachines geprobeerd. De De’Longhi koffiecapsulemachine is echter de beste die ik ooit heb gehad. Het is makkelijk te gebruiken, levert altijd een perfecte espresso en is ook erg stijlvol. Gemakkelijk te gebruiken De machine is heel gemakkelijk te…

  Lees meer